Представиха официално новия шеф на Северноцентралното горско предприятие

Мисия

23-07-2016, 17:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В едно от поделенията започва комплексна проверка

Да си лесовъд е нещо, с което да се гордеем и ако има нарушения те са персонални, а не на системата, каза зам.-министър Георги Костов по време на работна среща, която проведе с експерти и ръководители в Северноцентралното държавно предприятие в Габрово, което стопанисва държавните гори във Велико Търново, Габрово, Русе, Разград и Силистра. 
Срещата, за която предприятието информира на своя сайт, бе част от поредица съвещания в държавните горски предприятия, които зам.-министърът и експерти от МЗХ провеждат. В Габрово Георги Костов бе придружаван от директора на Дирекция "Развитие на горския сектор" Виржиния Хубчева. „Работата ви е благородна, ние нямаме Хипократова клетва, но нашата клетва е „Хубава си моя горо“, обърна се емоционално зам.-министър Костов към присъстващите. 
Той призова колегите си да разясняват своята дейност на достъпен език, да бъдат винаги на терен и благодари на всички за работата. По думите му, с много усилия, за една година са постигнати добри резултати, а системата на горите днес е по-подредена и дисциплинирана, в сравнение с времето от преди 5 години.
Финансовите и натурални резултати на Северноцентралното предприятие при досегашното му ръководство са много добри и дори над разчетите, обяви Георги Костов. По време на работната среща зам.-министърът представи пред екипа и новия изпълняващ длъжността директор на СЦДП инж. Тодор Бонев, както и заместника му инж. Борислав Димов. Костов бе категоричен, че те са сред най-добрите лесовъди у нас, отдадени на гората през целия си живот. 
Преди срещата с екипа на Северноцентралното предприятие, зам.-министърът разговаря с представители на граждани, събрали се пред сградата, за да изразят подкрепа за досегашния ръководител на СЦДП инж. Иван Недков, който бе отстранен, заради медийни твърдения, по които е назначена проверка. В негова подкрепа се появи и Фейсбук страница, в която само за дни вече членуват над 1000 души.

Междувременно стана ясно, че започва и комплексна проверка на дейностите в гората и стопанисването на държавните горски територии в Държавно ловно стопанство „Росица“ към СЦДП, разпоредена от заместник-министър Георги Костов. В нея ще участват експерти на Изпълнителна агенция по горите, Министерство на земеделието и храните и Северно-Централно държавно предприятие.
Проверката стартира в понеделник, 25 юли, от 13 ч. и е отворена за медии и заинтересовани страни. Мястото, откъдето ще започне проверката е двора на ДЛС „Росица”, местността Лъгът, с. Стоките.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов