„Локо” победи „Ботев” с 2:0 в последната си контрола

Спорт

24-07-2016, 10:44

Снимка:

regnews.net

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Железничарите излязоха с нови екипи

С голове на Красен Трифонов и Венцислав Керчев „Локомотив” спечели последната си контрола преди старта на първенството. Железничарите посрещнаха на свой терен традиционно неудобния „Ботев” (Гълъбово) и трябваше да положат доста усилия, за да стигнат до победата.
Срещата започна с равностойна игра в средата на терена. Постепенно домакините наложиха териториален превес и владееха топката почти непрекъснато. Атаките им обаче така и не създадоха реална опасност пред вратата на гостите. Смирнов имаше първата добра възможност след центриране на Атанасов, но се засуети на границата на пеналта. След това самостоятелен пробив на Каранейчев също вещаеше опасност за Радев, но без резултат. Голмайсторът Тихомир Кънев беше близо до гола поне половин дузина пъти, но в този мач така и не съумя да се разпише.
Макар че гостите трудно излизаха от собственото си поле, създадоха най-реалната голова ситуация, която провери рефлексите на горнооряховския страж Стефано Кунчев. След далечен и много силен удар той трябваше максимално да се разтегне, за да боксира топката, летяща на сантиментри под напречната греда.
В крайна сметка първото полувреме завърши при нулево равенство, а втората част започна почти идентично, въпреки че двата отбора бяха почти тотално подменени. Натискът на домакините продължи да е безрезултатен до 61-та минута, когато Желев проби и намери влизащия на скорост Трифонов. Без да се колебае капитанът стреля в движение и откри резултата.
Последваха поредица пропуски, като особено се отличи в това отношение Виктор Шишков. В края на срещата той имаше поне три перфектни възможности сам срещу вратаря, но така и не намери верния път към гола.
Натискът на локомотивци все пак се увенча с успех в последните секунди на срещата, когато Венцислав Керчев се разписа за 2:0.
Старши треньорът Ангел Червенков започна мача в състав Кунчев, Желев, Кавдански, Керчев, Атанасов, Апостолов, Мечев, Кънев, Каранейчев, Смирнов, Трифонов.
През втората част влязоха Банков, Фиданин, Савов, Дичев, Узунов, Байдаков, Генчев, Балъков.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)