Ген. Михо Михов: Нямам намерение да участвам в президентската битка

Животът

25-07-2016, 14:34

Снимка:

АБВ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Според депутата АБВ е трябвало да излезе със своя кандидатура

Народният представител от АБВ ген. Михо Михов отрече във Велико Търново да участва като кандидат в предстоящите президентски избори, въпреки че има предложения от левицата. „Използвам случая да благодаря на членовете на БСП, които ме номинират за кандидатура, преобладаващо вицепрезидентска. С ръководството на АБВ сме водили подобни разговори, но не се виждам в тази борба и нямам никакви намерения да участвам в нея”, каза ген. Михов. 
Според депутата АБВ е трябвало да издигне своя самостоятелна кандидат  президентска двойка през месеците май – юни. „Това щеше да консолидира партията, щеше да бъде ясен знак, че се води целенасочена политическа дейност за избирането на президент и вицепрезидент с широк профил и способности и  да оправдае абревиатурата  „Алтернатива за българско възраждане”, коментира генералът. 
Докладът за националната сигурност на България да влезе в седмичния график на Народното събрание ще настоява парламентарната група на АБВ. „Моята представа е, че той е силно констативен, но не аналитичен, че  е построен по схемата елементи на националната сигурност, събрани от всички министерства в компилация, а не по структурата на стратегията  за национална сигурност, която е приета именно с тази цел – да очертае заплахите, визията, мерките и всичко онова, което е работещо за сигурността”, смята народният представител. „Докладът посочва тревожни тенденции за икономическия ръст. Ние очакваме темп 3%, но както се вижда той върви под 3%.  Причините са в три групи. Слаба предприемчивост на нашия бизнес елит, слаба инвестиционна политика, слаба производителност на работната сила”, допълни ген. Михо Михов. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов