Ремонтират и освежават детските и спортни площадки във Велико Търново

Мисия

26-07-2016, 12:49

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проверени са над десет обекта

Във Велико Търново ремонтират и освежават детските и спортни площадки. Плановата дейност е възложена от Общината и се финансира със средства по инвестиционната програма. Всички зони за игра на малчуганите и за спорт се проверяват предварително от специалисти и при констатирана необходимост от частични ремонти, последните се извършват.

Превантивните мерки са с цел гарантиране на сигурността и безопасността на децата, младите хора и спортуващите великотърновци. По този начин се подобряват и условията за детска игра, спорт и отдих.

До момента са проверени над десет детски и спортни площадки в парковете „Дружба” и „Акация”, в квартал „Колю Фичето” – в междублоковите пространства между улиците „Симеон Велики”и „Полтава” и в района на Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, както и в района на парк „Руски”. Амортизираните части и елементи са подменени, съоръженията са боядисани.

Дейностите ще продължат по график и в останалите зони за спорт, детски забавления и отдих на територията на Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)