Пропада настилката край Асеневци, общината решава проблема

Мисия

27-07-2016, 16:13

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Констатиран е проблем с отводняването

Комисия с председател заместник-кметът на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков набеляза мерки за отстраняване на частичното пропадане на участък от настилката край паметника на Асеневци във Велико Търново. Веднага след подаването на сигнал за засегнатия паваж кметът на старопрестолния град Даниел Панов издаде заповед, с която сформира групата от квалифицирани експерти.

Още тази сутрин членовете на общинската комисията и заместник-кметът Ганчо Карабаджаков огледаха на място терена край монумента. Подробно бяха анализирани оригиналният проект и чертежите, използвани при строителството на емблематичния за Велико Търново паметник.

Констатиран бе проблем с отводняването на участък от настилката, чиято площ е около 20 квадратни метра. По всяка вероятност това причината за частичното пропадане на паважа.

Набелязани бяха и първите мерки за отстраняване на проблема, които ще бъдат предприети в кратки срокове. Те предвиждат проверка на състоянието на отводнителната мрежа, почистване на шахтите и пренареждане на паважа, с цел възстановяване на засегнатия участък. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов