Ректорът на ВТУ към премиера : „Вие предоставихте помощ за духовната столица на България!”

Животът

27-07-2016, 17:22

Снимка:

ПП ГЕПБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проф. Бонджолов благодари в емоционално писмо за извънредната държавна субсидия за закъсалия вуз

Емоционално благодарствено писмо разпространи ректорът на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов броени часове, след като правителството одобри финансова помощ за вуза в размер на 1 337 000 лв. писмото е адресирано до премиера Бойко Борисов.

„Вашето лично участие, държавническо мислене и активна позиция бяха от изключителна полза, за да съхраним духовността и академизма на нашия университет. Финансовата помощ, която ни предоставихте, е своевременна и изключително важна не само за Великотърновския университет, но и за духовната столица на България. Уважаеми г-н министър-председател, Вашите успехи ще бъдат широко обсъждани – възхвалявани, отричани или омаловажавани през следващите десетилетия, то името Бойко Борисов със сигурност се превърна в символ на държавническо мислене – Вие активно работите за достойното място на България в Европа и света и за обединяването на българските институции около стратегическите цели на страната ни!” – се казва в благодарственото писмо на проф. Бонджолов до Бойко Борисов.

ВТУ почти изпадна във финансов колапс, след като става ясно, че предишното ръководство е разгърнало голяма строителна дейност, а няма пари за хонорари и заплати на преподавателите.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов