Съветниците искат становището на Министерство на културата за парка с миниатюрите

Мисия

28-07-2016, 13:27

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Украинци искат да вложат 2,2 млн. лв. в изграждането му

Създаването на парк „България в миниатюри”, който да бъде разположен в подножието на Царевец под Балдуиновата кула, засега се отлага. Днес съветниците във Велико Търново отложиха разглеждането на точката от дневния ред с мотивите, че трябва да се поиска становището на Министерството на културата.

Че мястото на този парк не е под хълма Царевец, се изказа съветникът от Реформаторския блок Мирослав Трифонов. „взел съм мнението на археолози, според които там местността Френк Хисар не е проучена. Ако идеята на украинските инвеститори е да привлекат туристи, нека се помисли за друго място, където туристическият поток към този момент не е съсредоточен.” – каза Трифонов.

Да се поиска становището на Министерството на културата и на Регионалния исторически музей във Велико Търново поиска и председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов. Така дебатът за парка „България в миниатюри” беше отложен.

Инвестиционното намерение в размер на 2,2 млн. лв. е на украинското семейство Меншикови, което успешно развива подобен род бизнес в родината си.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов