Локо и Нефтофимик откриха Първа лига с нулево равенство

Спорт

30-07-2016, 16:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Железничарите” гостуват на Пирин след седмица

Новаците в елита Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик (Бургас) откриха Първа професионална лига. Двубоят между двата тима се проведе на стадион "Локомотив" в Пловдив, като завърши, както и започна - при резултат 0:0, пише regnews.net. Двата тима искаха да стигнат до трите точки, но отличните изяви на Стоян Колев и Стефано Кунчев бяха в основната да не падне първото попадение за сезона на "Лаута".

Още в първите минути двамата вратари показаха своите рефлекси. Първо Николай Дюлгеров стреля силно, но Кунчев изби в корнер, а след това Венцислав Керчев бе спрян от най-възрастния футболист в първенството - Колев при следващата атака в 7-ата минута. Последва нова добра изява на Колев, докато "железничарите" бяха по-активни в тези минути. В 24-ата минута Симеон Мечев пък получи първия жълт картон за този сезон.

Най-чистото положение за първата част бе пропуснато от Мартин Кавдански в последните секунди преди почивката, когато от два метра стреля в Колев. Централният защитник, който правеше дебют за Локо след трансфера си от "смърфовете", имаше уникална възможност да вкара. Топката попадна в него след корнер, но не успя да я прати в мрежата от съвсем близо, тъй като Колев бе отново на висота.
Първата опасност за второто полувреме бе в 57-ата минута Тихомир Кънев намери добре Красен Трифонов, който стреля, но топката мина встрани. Малко по-късно Костадин Хазуров пробва да се разпише във вратата на "железничарите", но Стефано Кунчев се намеси отлично.

Бившият вратар на Славия и Левски отново бе на висота в 78-ата минута, когато с изявата си донесе първата точка на Локомотив (Горна Оряховица) в елита от над 21 години. Той парира удар на останал срещу него футболист.

Тихомир Кънев в 84-ата минута пропусна добра възможност за "железничарите", тъй като стреля далеч от целта от след подаването на Янаки Смирнов.

Равенството бе първо за в "А" група между двата тима. Отборът на Ангел Червенков имаше амбицията да си тръгне с трите точки, след като надви бургазлии с 2:0 в подготовката.

Отборът на Димчо Ненов пък ще търси първа победа срещу Дунав на "Лазур" във втория кръг, докато момчетата на Червенков гостуват на Пирин след седмица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов