Над 20 малчугани в Свищов вече са плувци

Спорт

31-07-2016, 10:46

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те бяха наградени от заместник-кмета Борислав Замфиров

Приключи едномесечният курс по плуване за деца от 7 до 12 години,  организиран от Община Свищов. Той се проведе на плувния басейн в комплекс „Мираж”. В него се включиха почти 40 деца. Над 20 от тях завършиха пълния обучителен курс при квалифицирания инструктор Даниел Генчев, а още 15 деца участваха само в част от тренировъчните часове. През целия юли децата тренираха по 120 минути всеки ден.
На символичната церемония по завършването на курса малките плувци демонстрираха какво са научили в 3 стила – кроул, гръб и плуване под вода. След показаните умения те бяха тържествено наградени от заместник-кмета на Общината Борислав Замфиров. Децата получиха грамоти за придобити начални знания и умения за безопасно контактуване с водата по програма „Приятели с водата”.
На своеобразния празник присъстваха още Генчо Стоянов – председател на представителството на Българския червен кръст в Свищов, Валери Димитров – главен експерт и ръководител „Спорт” към Общината, и инструкторът Даниел Генчев.
Много родители и роднини също дойдоха да наблюдават и да поздравят децата за научените от тях плувни умения през последния месец.
Заместник-кметът Борислав Замфиров заяви, че е радостен от успеха на тази инициатива, която е провокирала повече деца да спортуват през летния сезон. Той съобщи, че през есента се планира организирането на турнир по плуване за деца в Свищов, в който ще имат възможност да вземат участие и завършилите обучителния курс през този месец.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)