Полицейски служители участваха в спортен празник „Мама, татко и аз”

Спорт

02-08-2016, 09:46

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата се проведе на футболния терен в Дебелец

Полицейски служители участваха в спортен празник „Мама, татко и аз”. Инициативата се проведе на футболния терен в Дебелец и е част от кампания, която протича в малките населени места на община В. Търново, съвместно с Областната дирекция на МВР – В. Търново, община В. Търново, кметства и кметски наместничества в общината и Съюза на пивоварите в Република България. Мотото на кампанията е „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете”.
Надпреварата съдийстваха Генади Тодоров, инспектор детска педагогическа стая при РУ – В. Търново, Благовеста Факирова, секретар на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община В. Търново, Росица Димитрова, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в община В. Търново.
12 семейства от Дебелец се включиха в надпреварата. Те трябваше да преодоляват седем състезателни трасета. Деца и родители демонстрираха умения при биенето на дузпи, воден волейбол, носене на балони без ръце и още много игри и забавления, които превърнаха спортната надпревара в истински празник. Награди, грамоти и лакомства бяха осигурени за всички участници.
Гости на празника бяха кметове на населени места в община В. Търново.
Полицейски служители активно участват и в инициативите, предвидени по проекта Детска лятна полицейска академия. До момента са проведени беседи с деца от селата Хотница, Русаля, Самоводене, Леденик, Шемшево, Шереметя и гр. Килифарево, които засягат актуални въпроси, като вредата от наркотичните вещества, опасностите, които дебнат в интернет пространството, безопасни места за игра и още много други. Предстои подобни сбирки да се проведат и с деца от селата Арбанаси, Беляковец, Пчелище и гр. Дебелец.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов