Млади театрали творят и това лято в Килифарево

Животът

13-08-2016, 15:00

Снимка:

нова тв

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В детска студия „Фъстъците” участват 14 деца от първи до шести клас

Театрална академия работи вече седма година през лятото в Килифарево. В нея участват подрастващи, които осмислят свободното си време през ваканционните месеци. Работилницата е част от лятната програма на Младежкия дом във Велико Търново за дейности с младежи в региона и малките населени места на общината.
Две формации провеждат занимания от началото на юли до средата на септември тази година. В детска театрална студия „Фъстъците” участват 14 деца от първи до шести клас, а в младежката театрална студия „Талантино” за поредна година се включват по-големи актьори.
Режисьор на своеобразната лятна академия за театрално изкуство е Саид Джамбазов. „С по-малките подготвяме комедийни скечове по българска и световна класика. Финалното ни представление ще е шоу под надслов „На площада”. С младежите работим по пиесата „Застреляй идиотите” на Емил Йотовски. Това е една съвременна комедия, която позволява да се разгърнат талантите на участниците в театралната студия”, сподели младият им ръководител. Той уточни, че възпитаниците му сами подготвят декорите, а подготвеното в двете театрални студии ще бъде представено през септември преди започване на учебната година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов