Марин Байчев оглави школата на "Локомотив" ГО

Спорт

17-08-2016, 12:54

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шампион на България тренира вратарите на клуба

Бившият футболист на "железничарите" ще организира и контролира работата в детско-юношеската школа на клуба. Това е своебразно завръщане на Байчев в родния му клуб. Марин Байчев е роден на 5 юни 1970 г. в Горна Оряховица и записва над 100 мача с клуба в "А" група, в които вкарва 13 гола. Кариерата си в професионалния футбол продължава в "Черноморец"/Бс/ и "Несебър". Полуфиналист е и за купата на страната с "Черноморец" Бургас. Новият шеф  събра треньорите от школата на оперативна среща, в която участва и Ангел Минчев, който отговаря за спортно-техническите въпроси в УС. Треньори и ръководители обсъдиха готовността за нова учебно-състезателна година. В момента в школата на "Локомотив" ГО се готвят и  тренират 7 възрастови групи. "Футбол 5", деца родени 2008/2009 са с треньор Мирослав Гавазов. "Футбол 7", деца родени 2006/2007 са поверени на треньорите  Йордан Петров и Тодор Баланов. "Футбол" 9, деца родени 2005 г. с треньор Илия Пендов. Деца областна група 2003/2004  ще бъдат водени от Владимир Русев. На Елитна група U15 треньор е Лъчезар Русев. Живко Маминов ще бъде треньор на юноши младша възраст 2000/2001 г.  Марин Байчев лично ще води и подготвя юношите в старша възраст 1998/1999 г. С вратарите в школата работи Даниел Захариев. През септември месец предстои сформирането на подготвителна група за деца родени 2010 г. "Клубното ръководство си е поставило да развива, както подрастващите, така и треньорите. Това ще ни е приоритет. Основната ни цел е да създаваме не просто футболисти, а личности." обобщи в края на срещата новият отговорник на школата на "Локомотив" Горна Оряховица Марин Байчев.

На Тодор Попов е поверена подготовката на вратарите в представителния отбор. Попов е продукт на горнооряховската футболна школа. За родния клуб е пазил в различни периоди в "А" и "Б" група. По късно продължава кариерата си в "Черноморец"/Бс/.  Като треньор на вратарите работи с националния селекционер Ивайло Петев в "Лудогорец", с който вдига шампионската титла и Купата на България. Попов е част от екипа на Ангел Червенков, където асистенти са още Даниел Червенков и Милчо Сирмов. Попов е ангажиран персонално с подготовката на тримата вратари картотекирани в първия отбор на "Локомотив" Стефано Кунчев, Николай Банков и Ивайло Сайков.

"Щастлив съм да се върна след толкова години в родния "Локомотив". Доволен съм от състоянието на вратарите. Имат огромен потенциал и качества. От тях зависи да го използват и да растат в професията. Ще дам 100 % от себе си, за да им помогна.", сподели Тодор Попов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов