Атлети опитват да преминат 682 километра по северната ни граница за 48 часа

Спорт

19-08-2016, 18:36

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Участниците в спортното предизвикателство ще минат през Свищов в събота

Утре Свищoв ще пocpeщaнe четирима истински смели мъже – атлети-аматьори, които са yчacтници в спортното пpeдизвикaтeлcтвoтo и Фейсбук риалити „Дyнaв Ултpa 3: River Monsters”. Те, заедно с екипа си, само ще преминат през дунавския. За 48 часа пък атлетите щe oпитaт дa изминaт цялoтo пopeчиe нa Дyнaв, следвайки 682-километровия веломаршрут по северната ни граница. Мъжете ще редуват колоездене с бягане.

Техните имена са Илиян Лазаров – бегач, Станислав Евгениев – гребец, Филип Лхамсурен – приключенец-сървайвър и Борис Бегъмов – колоездач, създател и идеолог на концепцията „Дунав Ултра”.
Единствено по рода си, приключението ще стартира от с. Куделин, Видинско и би трябвало да приключи успешно в черноморското с. Дуранкулак. Авантюристите - спортисти ще трябва да прекосят дистанцията карайки велосипед общо 640 км и бягайки 42.195 км (цяла една маратонска дистанция) , но без да се състезават помежду си. Начинанието ще се смята за успешно, дори ако само един от четиримата успее да финишира в предварително зададените 48 часа.
По време на самото изпитание движението на всеки един от участниците ще може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време, а мястото на срещата с “нашите герои” ще бъде страницата на събитието с адрес http://www.dunavultra.com.
По време на 48-часовото изпитание пък във фейсбук страницата на „Дунав Ултра” ще бъде публикувана информация на живо от мястото на събитието - видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на колоездачите-бегачи.
Община Свищов ще бъде домакин на един от финалните етапи в тура. В събота късно вечерта, между 22 и 23 часа, се очаква маратонците и екипа им да пристигнат на наша територия. Специална кола на Община Свищов ще ги очаква при гара Ореш и ще ги съпровожда до центъра на града. Пред сградата на Общината тържествено ще им бъдат връчени почетни плакети и подаръци от екип на Община Свищов. По-късно маратонците ще бъдат настанени за кратка почивка в хотел „При Попа”, а възстановяването им със здравословна храна е осигурено от СД „Зоната - Нацкови и Сие”.
Рано сутринта в неделя участниците в „Дунав Ултра” ще потеглят в посока село Вардим. В района на римския град Нове те ще бъдат посрещнати с военен поздрав от римски воини. Част от тях ще се включат със символично бягане за кратка част от маршрута, с което ще изразят своята подкрепа към маратонците.
Община Свищов благодари на всички местни фирми и граждани, които се отзоваха в подкрепа на предизвикателството и пожелава успех на участниците.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)