Състезателите от „Янтра” трети на републиканското по спортен риболов

Спорт

20-08-2016, 08:43

Снимка:

pixabai.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Симон Симонян стана шести в индивидуалното класиране

Отборът на Спортен клуб по риболов „Янтра” се класира на трето място в генералното класиране на Републиканското първенство по спортен риболов, секция плувка, за 2016 г., съобщи regnews.net Първенството завърши с третия финален турнир в Пловдив от 11 до 14 август. За финал на годината риболовът беше слаб, състезателите разчитаха повече на случаен улов и това доведе до доста различно класиране в този турнир, като досегашните водачи останаха извън първата тройка. Авансът на лидерите от първите два турнира обаче беше достатъчен, за да си осигурят крайната победа. Така на първо място в генералното подреждане се нареди отборът на „Колмик България” с 5 наказателни точки и 161,600 кг. улов.
Втори са риболовците на „Дренан” с 12 наказателни точки и 142,875 кг. Със същия актив от точки, но с малко по-малък улов (12/135,475 кг) „Янтра” (ГО) остана на трето място. 
В индивидуалното класиране шампион за 2016 г. стана Веселин Василев от „Дренан”, следван от двама представители на „Колмик България” – Заприн Манолов и Огнян Райдовски. Най-напред от състезателите на „Янтра” се класира Симон Симонян, който е шести. Капитанът на отбора Иван Иванов е 12-ти, а Славчо Петров е 14-ти.
В първенството на риболовците участваха 19 отбора и общо 80 състезатели.
Също в Пловдив се проведе и възстановеното първенство по спортен риболов за деца. Надпреварата при младите риболовци се провежда за първи път от над 20 години насам. Отборът на „Янтра” (Горна Оряховица) стана първи подгласник на шампионите. Със сребърни медали се окичиха Стелиян Стойчев и Александър Симеонов. В индивидуалното състезание Стелиян стана шампион на турнира.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов