Община Свищов привлече първия чуждестранен инвеститор

Мисия

22-08-2016, 15:38

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намалява безработицата в Свищов, 6,7% е била през юли

Над 82 000 лв. събра община Свищов от наеми

Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба

След като през юли между Община Свищов и немския инвеститор беше подписан меморандум за инвестиционно сътрудничество и развитие на инвестиционния и икономически климат, месец по-късно водещата немска фирма в производството на продукти за медицинска грижа изрази своето намерение да инвестира в Свищов. Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. В своето инвестиционно предложение те заявяват, че в перспектива ще осигурят заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Инвестиционното намерение и разполагането на производствената база може да се реализира за срок от няколко месеца, след което производственият цикъл може да стартира. За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен”  и  щадящ околното среда. Кметът на Общината Генчо Генчев се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация и оказване на помощ при предстоящите процедури и действия във връзка с успешното реализиране на това инвестиционно намерение.

В меморандума двете страни се споразумяват да насърчават, подпомагат и улесняват икономическото  сътрудничество, проучване и разработване на инвестиционни проекти и намерения. Освен инвестицията, която е показател за възвръщане на доверието към Община Свищов, двете страни се ангажират с насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество, обсъждане и проучване на възможностите за развитие на национални, регионални и международни партньорства в различни области на икономическия живот, публичните политики, икономика, политика и туризъм.

С реализирането на този инвеститорски проект Община Свищов ще направи една дългоочаквана крачка към своето развитие и възвръщане на доверието от страна на инвеститорите. Засилването на инвеститорския интерес към Свищов като транспортен, икономически, културен и туристически център е един от основните приоритети, върху които ръководството на Общината работи неуморно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов