От БСП искат оставката на свой кмет

Животът

24-08-2016, 17:14

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На специална пресконференция левите обявиха, че свалят доверие от Румен Павлов-Пантерата в Стражица

Областното ръководство на БСП във Велико Търново поиска оставката на кмета на Стражица Румен Павлов и сне политическото си доверие от него, съобщи в пресклуба на БТА Валентин Ламбев, председател на областния съвет на партията.
Водещата причина е издадената кметска заповед от 16 август за освобождаване от длъжност на заместник-кмета Катя Петрова, която е и председател на общинската организация на партията в Стражица, отбеляза Ламбев. 

По нейни думи тя получила заповед за освобождаването си от длъжност, без да са посочени конкретни мотиви. Петрова обясни пред медиите, че не се е срещала с Павлов и не е разговаряла с него за конкретния случай, тъй като по това време той бил в отпуска. Според областното ръководство на БСП, действията на Румен Павлов не са морални, тъй като именно работата на Катя Петрова на местните избори била една от основните причини той да бъде избран за кмет на Стражица.

Румен Павлов стана член на БСП през миналата година. През април обаче подал заявление за напускане на партията. „Мотивът, който посочи е, че е кмет на всички хора, а не на БСП“, поясни областният лидер на червените Валентин Ламбев. „По този начин той предаде доверието на членовете и симпатизантите на партията. Затова настояваме за неговата оставка. Той поясни, че по закон Румен Павлов не е длъжен да посочва мотиви за освобождаването на заместник- кметовете.

Припомняме, че сегашният кмет на Стражица Румен Павлов, по-известен в региона с прякора Пантерата, смени доста партии през последните години като кандидат за местната или законодателната власт. Първоначално той управлява Кесарево като кмет с листата на НДСВ (2003 -2007 г.) За кратко през 2010 г. се опитваше да влезе в местната структура на ГЕРБ, но сетне стана член на ДПС. На местния вот през 2011 г. той се кандидатира за кметското място в Стражица от ДПС, но не спечели и влезе като съветник от движението. След това бе втори в депутатската листа на ДПС за парламентарните избори през 2014, но не успя да се класира за парламента. През 2015 г., като последна възможност, пристана на БСП. След рокада в общинската организация на левите в Стражица, Пантерата събра по- голям брой гласове в полза на кандидатурата си и изхвърли за кметската надпревара смятаният за фаворит кандидат на БСП Илиян Маринов. Червените заложиха на Пантерата с помощта на общинския лидер Катя Петрова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов