Un beso залива града с гореща латино вълна

Велико Търново Лайф

26-08-2016, 07:51

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четири бурни нощи очакват великотърновци на сцената на Асеневци

Горещата латино вълна „ UN BESO fiesta “ ще залее за четвърта година Велико Търново. Всяка година фиестата предлага нов формат. Тази година четири бурни нощи от 8-ми до 11-ти септември ще „оживят“ сцената на Арт лято, в района на паметника „Асеневци“ , където всички желаещи ще могат да се включат в три тематични партита с над 10 вида латино танци. Началният час е 21:00 а преди  Фестивалните нощи  се организират и безплатни уроци по бачата, зумба и салса. На 11 септември – в неделя  от 10 часа се провежда  „Неделно събуждане“  - с уроци по тае бо и степ аеробика, йога, фитбол и народни танци за възрастни, а за най-малките – на откритата сцена ще се провежзат многобройни игри и уроци по латино танци, йога и  капоейра. 
През трите тематични фестивални вечери ще има и лекции за историята на различните видове танци и разликите между тях, а професионални инструктори ще водят безплатните уроци във всяка една от дисциплините. Според организаторите, опитът показва, че всеки може да се научи да танцува – важно е желанието. Разбира се, при някои може да е необходимо малко повече време, но от „ UN BESO fiesta “ уверяват, че са подготвили достъпна за всички програма за начинаещи, за да може участниците да се чувстват добре и преди всичко да се забавляват. 
Фестивалът се организира от най-голямата школа за латино танци във Велико Търново, която работи вече близо шест години. Над 1000  старостоличани са минали през нея, като любопитното е, че в последно време в групите се  включват повече мъже, отколкото жени. 
В последните години все повече жители на старопрестолния град се увличат в стихията на латино танците и вече в града има добре развито и известно в танцувалните среди на страната салса общество. Това, според организаторите е една от основните причините интересът към фестивала „ Un beso “ да нараства всяка година. „Освен това - в града ни има много фестивали, които представят японската, китайската, португалската, индийската култура а нашият е един вид мост към танците на Централна и Южна Америка“, споделят още инициаторите на фиестата. 
Много великотърновци все още си спомнят грандиозния стрийт парад от първото издание на на „ UN BESO fiesta “  през 2012 година, който  събра повече от 1000 души от цялата страна, както и акробатичните латино-танци на въжета върху фасадата на Общината, придружени с 3 D mapping шоу. Тази година фиестата се организира със собствени средства и заради това Фестивалът е един своеобразен вид подарък за всички любители на южните ритми. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов