Стопанска академия обявява конкурс за студентско есе

Животът

26-08-2016, 10:09

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срокът за изпращане на разработките е 15 септември

Конкурс за студентско есе по проект „Приобщаващият бизнес – инструмент за намаляване на бедността и социално включване” обяви СА „Д. А. Ценов". В международния конкурс могат да участват студенти, обучаващи се в бакалавърска и магистърска степен по икономика, управление и администрация и други свързани с темата направления.
Тематичните направления са: Приобщаващ бизнес и устойчиво развитие;  Приобщаващ бизнес и намаляване на бедността; Маркетинг и дистрибуционни канали за приобщаващ бизнес; Социално предприемачество и приобщаващ бизнес; Организации с нестопанска цел и приобщаващо развитие; Верига на доставките, справедлива търговия и приобщаващ бизнес; Равенство между половете, разнообразие на работните  места и приобщаващ бизнес; Приобщаващ бизнес и набиране и развитие на таланти; Отговорно лидерство и приобщаващ бизнес; Глобализация, културно многообразие и приобщаващ бизнес;  Приобщаващ бизнес и иновации; Какво прави приобщаващият бизнес уникален и отличителен?; Ако ви се налага да разработите своя собствена дефиниция за приобщаващ бизнес, каква би била тя? Какво е уникалното в определението ви? Как приобщаващият бизнес може да помогне в кризата  с бежанците в Европа? Какви идеи имате за нов приобщаващ бизнес във вашата страна?

В срок до 15 септември 2016 г. есето следва да бъде изпратено на адрес: essay_inbus_pov@uni-svishtov.bg. Всеки автор може да участва с едно есе. Авторите следва да посочат име, презиме и фамилия, университет, специалност, курс, факултетен номер и адрес за обратна връзка. Есетата ще бъдат оценявани от жури от преподаватели на Стопанска академия „Д. А. Ценов" – Свищов и от чуждестранни университети, участващи в проекта. Успешно класиралите се участниците в конкурса ще получат сертификати за участие, а есетата ще бъдат публикувани на CD с ISBN.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)