След броени дни започва реконструкцията на стадиона на „Локомотив”

Спорт

27-08-2016, 14:54

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изпълнителят обещава дейностите да приключат за месец и половина

В последните дни на август изтича срокът за обжалване след избора на изпълнител за ремонта на стадион „Локомотив” и в първите дни на септември може да има подписан договор. Ако ремонтът започне веднага, стадионът би трябвало да е готов до края на октомври. Победителят в състезанието е обещал да приключи със заданието за 45 дни, което е било и основен мотив да бъде предпочетен пред останалите кандидати.
Четири фирми и консорциуми са се състезавали за ремонта на стадиона. Процедурата и изборът на изпълнител е направена от Минисетрството на спорта, което финансира реконструкцията.
Първо място печели ДЗЗД „Органик Сълюшънс”, в което партньори са „Бос Консулт” ЕООД, „Джерами интернешънълс” ООД и „Георесурс” ЕООД. Сдружението е предложило цена от 850 822 лв. и изпълнение за 45 дни. Като подизпълнител за изграждане на осветлението на стадиона е привлечена „Вантроник” ЕООД.
На второ място е класирана офертата на „Електрисити” ЕООД, която е за 65 дни и 977 470 лв.
Другите двама участника – „Строителство и монтажи” ООД и „Булстрой груп” ООД са отстранени от процедурата заради недостатъчи в докуметацията.
Победителят в надпреварата „Органик сълюшънс” има достатъчно богат опит в изграждането на футболни терени. Дружеството е участвало и в ремонта на националния стадион „Васил Левски”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов