Малчуганите от център „ИнтелектИ“ се удивиха от четириногия полицай Верон

Крими

27-08-2016, 15:53

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Децата разгледаха принадлежности от подвижната криминалистическа лаборатория

Шестнадесет деца на възраст между 7 и 11 години се запознаха със специфичните задължения на полицейските кучета. Полицай Евтим Евтимов демонстрира уменията на немската овчарка Верон при изпълнението на команди. На достъпен език разказа на децата за ежедневните навици на верния помощник, сподели интересни детайли от обучителната програма на кучетата на служба в полицията. В отговор на проявения интерес от страна на публиката за спецификите на трениране и отглеждане на едно куче, полицай Евтимов даде ценни практически съвети на децата как да се държат при среща с агресивно настроено бездомно животно, разказа за особеностите на кучешкия нрав и интуитивната им способност да разпознаят дали човек е враждебно или приятелски настроен. 
Водачът на служебно куче използва възможността да задоволи любопитството на децата относно всички полицейски атрибути, присъстващи по облеклото на униформения служител. Момчетата имаха шанса да изпробват белезниците, и да подържат полицейска значка.
Воден от любознателността на малчуганите, присъстващият на място в качеството на фотограф на събитието, експерт показа на децата подвижната криминалистическа лаборатория отблизо. Момчета и момичета бяха впечатлени от разказа на Юри Александров за начините на изземване на следи от местопроизшествие, за способите за запазване на мирисови следи и последващото търсене по тях от страна на четириногите полицаи. Интересът растеше с всеки следващ куфар, който експертът вадеше от прилежно надписаните рафтове. В прекрасен и достъпен стил полицейският служител разкри факти от света на криминалистиката, които изглеждат така привлекателно тайнствени и сложни от малкия екран. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов