Горна Оряховица отново ще участва в инициативата MOVE WEEK

Мисия

29-08-2016, 13:37

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта на кампанията е да накара хората да се движат

Горна Оряховица отново ще се включи в европейската инициатива MOVE WEEK. Целта на кампанията е да накара хората да се движат, независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние. От тази година като отделен елемент на кампанията ще бъде FlashMOVE. „Това е вълна от движения и основната цел на тази мултиспорт хореография е да увлече в танц както организираните участници, така и зрителите, които от публика да се превърнат в активни участници и да освободят желанието си за танц заедно с цяла Европа. Хореографията е лесна, забавна и наподобяващи различни спортове и движения. Разгръща се постепенно, така че всеки минувач би могъл да се включи”, уточняват инициаторите от MOVE WEEK. 

В Горна Оряховица FlashMOVE 2016 ще се проведе на 10 септември от 17.00 ч. пред Младежкия дом. Танцът ще започнат Модерен балет "Етна" и Клуб по спортни танци "Настроение". Към тях ще се присъединят участници от Театър 220, Спортен клуб по акробатика "Джим денс", Клуб по спортна акробатика "Акро нова", Таекуондо клуб "Хемус" и Спортен клуб за ветерани спортисти "Локомотив 2004". След флашмоба ще се проведат демонстрации по различни видове спорт и танци. Основната цел на събитието е да се раздвижат и увлекат публиката и преминаващите граждани.

Спортното мероприятие в рамките на европейската инициатива се организират от Община Горна Оряховица, Общинско предприятие „Младежки дейности спортни имоти и прояви”, спортните и танцови клубове.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов