Радослав Златанов тръгва към третата си олимпиада

Спорт

31-08-2016, 08:35

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Параолимпиецът е бронзов медалист от Лондон

На третата олимпиада заминава Радослав Златанов. Великотърновецът е един от седемте български атлети, които отлитат за Рио де Жанейро, за да представят България на параолимпийските игри. Надпреварата започва на 7 септември и ще продължи до 18 септември. 
Състезателят на СК „Атлетика 2012“ ще се състезава в спринта на 100 метра в група Т13 (при атлетите с нарушено зрение). С Радослав за Бразилия ще пътува и неговият треньор Петър Дачев, който държи рекорда на България в скока на дължина.
„Подготовката ми премина много добре. 100 метра не е моята дисциплина, но дано да направя лично постижение. Смятам, че мога да изненадам конкуренцията. На мен това ще ми бъде трета олимпиада. Мотивацията ми е голяма, надявам се да вляза във финала, коментира Радослав Златанов.
Великотърновецът е бронзов медал от параолимпиадата в Лондон на скок дължина. Той се класира шести в спринта на 100 метра на игрите в Пекин 2008 и Лондон 2012.
Преди четири години кметът Даниел Панов прие бронзовия параолимпиец от Лондон и му подари почетната значка на Община В. Търново, виолетов флаг, картина с пейзаж от стария град и албум.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов