Пет фирми искат да санират два блока в Г. Оряховица

Мисия

31-08-2016, 12:26

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отвориха първите оферти по Националната програма за енергийна ефективност

Пет са фирмите подали оферти за изпълнение на ремонта на блоковете на ул. „Славянска” №18 А, Б и №20 А, Б в Горна Оряховица, обединени в сдружение на собствениците „Сдружение Славяни”. Санирането на сградите ще се прави по Националната програма за енергийна ефективност.

Офертите за избор на изпълнител бяха отворени днес от комисия с председател заместник-кметът Деница Коева. Кандидатите за обекта са:„Хидроизомат” АД – София, ДЗЗД „Проектстрой – Линк” – Габрово, „Интерхолд” ЕООД – София, „НСК София” ЕООД и „Джамбо 33” ЕООД – В. Търново. Ремонтът на блока е оценен на 881 340 лева. Комисията по избор трябва да приключи работата си до 30 октомври, като критериите за подбор са цена и срок за изпълнение. Още пет сдружения на собственици чака избор на изпълнител на своите сгради до месец. На 8 септември се отварят офертите за най-тежкия ремонт, според предварителните оценки – на ул. „Юрий Гагарин” № 45 и 47. Той е оценен на 2 220 096 лв. На 10 септември ще започне избора за Сдружение „Славяни 23” на ул. „Славянска” №23 А, Б, В. Предварителната оценка на ремонта е 746 128 лв. На 14 и 15 септември ще се отворят офертите за ремонт съответно на ул. „Славянска” №26 А, Б и на „П. Р. Славейков” №29. „Сдружение „Спартак” от ул. „П. Р. Славейков” беше първото одобрено по Националната програма. Избора на изпълнител за Сдружение „Слънце”, обединяващо собствениците от ул. „П. Р. Славейков” 19 А, Б ще започне на 29 септември.

Процедурите за още 7 сдружения, които имат сключени договори за финансиране на ремонта ще бъдат пускани поетапно до няколко седмици.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)