Осем медала за горнооряховските борци от Дългопол

Спорт

31-08-2016, 15:06

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Петима се окичиха със злато, трима взеха бронз

Пет златни и три бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив” от участието си в третия Международен турнир по свободна борба в Дългопол. Спортният празник е част от честванията за 47-та годишнина от обявяването на Дългопол за град. Участваха 130 състезатели от 16 клуба от България, както и борци от Молдова. „Локомотив” се включи с 8 състезатели – 3 при децата, 3 при момчетата и 2 при момичетата и всеки един от тях се качи на почетната стълбичка.
Шампион при децата стана Николай Момъков в кат. 30 кг. Бронзови медалисти в тази възраст са Светослав Илиев (30 кг) и Мартин Маринов (47 кг).
При момчетата Исмаил Помаков и Юсуф Исуфов са шампиони, съответно в кат. 45 и 53 кг. Йордан Попов е трети в кат. 53 кг.
При момичетата клубът също има две шампионки. Аделина Момъкова е първа в кат. 50 кг., а Румяна Бонева спечели титлата в кат. 60 кг с най-атрактивните борби на турнира, побеждавайки националката Таня Тенева от Димитровград. Румяна получи и купата за най-резултатна състезателка.
Гости на състезанието бяха бронзовата медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро Елица Янкова, световните шампиони Станка Златева, Николай Паслар, Марин Герчев и още знаменити борци като Стоян Добрев, Хасан Исаев и много други.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов