За десети път Поликраище посреща гости за Празника на плодородието

Велико Търново Лайф

08-09-2016, 11:10

Снимка:

агро тв

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отличават най-атрактивно аранжираните щандове

На 11 септември (неделя) Поликраище ще бъде домакин на Х Празник на плодородието „Ден година храни”. Началото ще бъде дадено в 10.00 ч. на открита сцена в центъра на селото (при лошо време в НЧ „Развитие -1884“). Празникът ес организира от НЧ „Развитие -1884“, кметството в селото, със съдействието на Община Горна Оряховица и ППК "Росица - Поликраище"
Празникът на плодородието „Ден година храни“ популяризира българските традиции свързани с кулинарната култура - оригиналните български сортови семена и изделия, съчетани в българската обредност с народните танци - ярък израз на националните ни характер и култура. 

Гостите на празника ще имат възможност да видят изложба на земеделска продукция на местни земеделски производители и пчелари. Ще бъде подредена и експозиция на обреден хляб под надслов - „Хлябът в празничния календар на българина“.

Най-атрактивно аранжираните щандове със земеделска продукция и обредни хлябове ще бъдат отличени с диплом и сувенир от организаторите.
Празничната програма предвижда среща-надиграване с конкурсен характер на клубове за народни хора. Празникът предоставя възможност и за творческа изява и популяризиране на словесното и фолклорното изкуство чрез надпяване, надсвирване и надиграване (индивидуално и групово) на любители от всички възрасти. Творческа комисия ще оцени надиграването на клубовете за народни хора, а класираните от първо до трето място ще получат диплом и плакет.

И тази година гостите и участниците в празника ще имат възможността да опитат от традиционната за Поликраище градинарска чорба. Празничната програма предвижда и дегустация на натурални храни.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов