Учредиха вело клуб в Елена

Спорт

09-09-2016, 07:46

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Носи името „Сокол 1928”

Седмица след като Елена домакинства етап от 65-тата Международна колоездачна обиколка на България, група ентусиасти от града, сред които и кметът Дилян Млъзев, учредиха вело клуб. Нарекоха го „Сокол 1928“, на името на старото колоездачно дружество в Елена, основано преди 88 години и съществувало до 1942 г.

Новосъздаденият клуб ще работи в обществена полза, като си поставя за цел популяризирането на колоездачния спорт, особено сред децата и младите хора в общината. Дейността му ще бъде насочена предимно към развитие на шосейното и планинското колоездене, тъй като в балканското градче няма условия за пистово.

На учредителното събрание присъства председателят на Българския колоездачен съюз Евгений Димитров, който пожела на еленските колоездачи примерът им да последват повече млади хора, а в най-близко време да се поздравят и с първите спортни успехи. Той увери ентусиастите, че веднага след съдебната регистрация, вело клубът ще бъде приет за член на БКС. Обсъдена беше и възможността през следващата година освен да домакинства отново етап от Международната колоездачна обиколка на България, вело клубът да организира и състезание за купа „Елена“.

Членовете на новия клуб приеха устав и избраха Управителен съвет от пет души – Йордан Славов, Стефан Гавраилов /зам.-председател/, Красимир Глушков, Соня Гавраилова и Фатме Ходжева /секретар/. Негов председател стана Йордан Славов, на когото колоезденето и футболът са в кръвта му.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов