Започна ремонтът на горнооряховския стадион „Локомотив”

Спорт

09-09-2016, 11:35

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дейностите се финансират от Министерството на спорта с 1 млн. лв.

Тази сутрин стартира ремонтът на стадион „Локомотив” в Горна Оряховица. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Органик Сълюшънс”. Консорциумът бе избран след проведена от Министерството на младежта и спорта обществена поръчка.

В момента багерите на консорциума-изпълнител изгребват старото тревно покритие. Предстои да се отнеме още един слой пръст, а след това ще се изгради нова поливна система с дренажи и резервоари. Следва засипване с фракция, запръстяване и полагане на новите чимове. Ще се направят и отводнителни решетки покрай терена. Предстои да започне и ремонтът на осветлението. По договор ремонтът трябва да приключи за 45 работни дни. Според ръководителя на обекта теренът ще стане за около месец, плюс минус няколко дни, в зависимост от времето. Задачата на екипа е стадионът да е готов за XV кръг на Първа лига на 26 ноември, когато „Локо” е домакин на „Пирин”. 

Заедно с ремонта на терена и осветлението, който се финансира от Министерството на спорта с близо 1 милион лева, предстои да започне и разширяването на административната част. Две фирми са подали оферти за ремонта на административната сграда на стадион „Локомотив”, който ще се финансира от общинския бюджет. Прогнозната стойност е 269 891 лв. без ДДС. Изпълнител на обекта се търси по съкратената процедура с подбор на оферти и се очаква комисията да се произнесе в началото на следващата седмица. Проектът предвижда да се направят нови съблекални, стаи за съдиите, тунел откъм северния вход, прес служба и т.н.

Паралелно с това общинските предприятия „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и „пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване” работят по своята част от проекта за привеждане на стадиона към изискванията за Първа лига – асфалтирана е пътеката около секторите, разширена е клетката за гостуващата агитка, отворени са 11 аварийни изхода, боядисва се и се оформя околното пространство.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов