Актьорът Милен Иванов празнува 50-ия си рожден ден с „Албена”

Велико Търново Лайф

12-09-2016, 08:48

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вече 25 години любимият актьор е верен на търновската публика

Звездата на търновския театър Милен Иванов ще играе на връх 50-ия си рожден ден в спектакъла „Албена”. На 13 септември актьорът ще отпразнува на сцената юбилея си заедно със своите колеги и любимата публика в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”.

Милен Иванов е възпитаник на Великотърновския университет, където е завършил история и география. Актьорската си кариера започва в студентското студио „Метаморфози” под ръководството на Тамара Иванова, което заради многобройните си изяви се радва и на международна известност. Милен признава, че тайничко си мечтаел един ден да стане актьор, но покрай ангажиментите в студиото не му останало време да кандидатства във ВИТИЗ.

„Така, след като завърших, докато си търсех място за учител, разбрах, че един артист от театъра ненадейно е заминал за Америка. Имах приятели в театъра, които казали на директора за мен и така спешно трябваше да вляза в една малка роля. Участвах в две сцени на спектакъла "Херцогинята на Падуа" на Оскар Уайлд и много съжалявах, че нямам възможност да се изявя повече. Но на другия ден, вместо да подпиша граждански договор за 2,30 лв. на представление, директорът ми предложи да постъпя на щат в театъра”, разказва любимецът на публиката.

Това се случва през 1991 г. и от тогава, вече 25 години, Милен Иванов не се е разделял с търновската сцена. Обичаният актьор участва в почти всички постановки на драмата и оперетата. През годините той е изиграл около 130 роли в МДТ. Последното му превъплащение е в образа на Куцар в Йовковата „Албена”. Публиката приема възторжено актьорската му игра и възнаграждава щедро с аплодисменти умението му да придаде истинно страстите, чувствата и енергията на неговия герой на сцената.    

„Албена” е последното премиерно заглавие на драмата. Досега спектакълът е игран пет пъти само пред пълни салони. Освен на търновска сцена, постановката беше представена с голям успех в Лом и Троян, а до края на месеца ще гостува и в Свищов. Гост-режисьор на спектакъла е Георги Михалков, а сценографията е на Лидия Къркеланова. Ролята на Албена изпълнява Стефка Златкова, а тази на нейния любим Нягол е поверена на звездата на варненския театър Стоян Радев, когото зрителите познават от многобройните му телевизионни изяви. В постановката участват още Виктор Терзийски, Иван Митев, Цанка Цанева, Детелин Кандев, Дончо Дончев, Елица Дейкова, Силвия Шекилова и Стефка Петрова. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов