Пътуващото читалище „Бащино огнище” спира в Свищов

Мисия

12-09-2016, 13:37

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 22 септември експонатите ще са във Велико Търново

По повод предстоящите празници на града „Свищовски лозници“ и във връзка със 160 годишнината от създаването на Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, в Свищов ще гостува станалото популярно „Пътуващо читалище“.

Читалището на колела ще бъде в града на 23 и 24 септември и ще паркира в самия център - пл. “Алеко“ в Свищов. Вратите му ще бъдат отворени за всички граждани и гости на града, които проявяват интерес към експозицията, която се казва „История на българското войнство, бит и култура“. По време на престоя си обитателите на читалището ще се проявят като любезни домакини, които не само ще ви запознаят с експонатите и тяхната история, но и ще проведат различни интерактивни игри с най-малките гости -  децата.

Пътуващо читалище „Бащино огнище“ обикаля българските  градове и села, запознавайки хората с историята на страната ни, като им представя интересни предмети и документи свързани със славното ни минало. Маршрута му е неопределен, но е много разнообразен. Само ден преди да пристигне в Свищов, читалището ще посети Велико Търново по повод националния празник на България, 22 септември - Деня на независимостта.

Община Свищов кани всички свои граждани и гости да посетят този храм на българщината, както и всички други културни, спортни и забавни акценти от празничната програма на „Свищовски лозници“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)