Официално закриха шестата Лятна детска полицейска академия

Мисия

13-09-2016, 14:04

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Емблематичното за Велико Търново събитие събра стотици деца и гости

Тържествено днес в Шемшево беше закрита шестата по ред Лятна детска полицейска академия. Гости на събитието бяха Лилия Борисова, съветник на министъра на вътрешните работи; заместник-областният управител камен Алексиев, заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева; старши комисар Константин Димитров – заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция”, старши комисар Димитър Машов – директор на Областната дирекция на МВР във Велико Търново; Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите и много други. На празника присъстваха членовете на всичките 19 Центрове за деца и младежи в общината, техните родители, кметовете на населените места.

Тържеството започна в патриотична импресия, изпълнена от малчуганите от Центровете за деца в Арбанаси и Никюп.

„Това събитие стана емблематично за община Велико Търново вече шеста година и ние виждаме резултатите – как благодарение на съвместните усилия с нашите партньори правим така, че децата да научат доста полезни неща. В днешния свят, който предлага много забавления, но и много рискове, сме щастливи, че можем да ги опазим от тези рискове.” – каза заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева.

„От името на министър Румяна Бъчварова и целия състав на министерството искам да благодаря на общината и полицията за това прекрасно партньорство, което създадоха” – каза съветникът на министъра на вътрешните работи Лилия Борисова.

Старши комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на МВР пожела на децата следващото лято да посещават академията с още повече хъс и упоритост.

Над 500 деца и младежи станаха част от Лятната полицейска академия. Те  усвоиха ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. От тази година към Академията вече функционират и доброволчески отряди „Млад огнеборец”. Малчуганите и учениците се запознаха също със същността на професията на пожарникарите, както и с превантивните мерси за борба с огнените стихии, бедствията и авариите.

Лятната полицейска академия за деца и младежи е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов