В областта се изгражда мрежа за електрически велосипеди

Мисия

14-09-2016, 11:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Във Велико Търново ще са 10, в Свищов и Г. Оряховица – по пет

Среща за избор на оператори за електрически велосипеди и зарядни станции ще се проведе в конферентната зала на хотел „Янтра” гр. Велико Търново на 19-ти септември. Проявата е в рамките на проект проект “Мрежа за електрически велосипеди”, финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България. На събитието ще участват 40 представители на заинтересовани страни от област Велико Търново като общини, туристически информационни центрове, велоклубове, хотели, туристически агенции и туроператори, медии.

Стойността на проект «Мрежа за електрически велосипеди» е 762 085,72 евро.

Проектът предвижда да се създаде мрежа от електрически велосипеди, които са много бързо развиващ се сектор в Европа. Този вид транспорт позволява на хората да използват велосипеда за транспорт, отдих или туризъм. Електрическия велосипед може да премине огромна за обикновения велосипед дистанция с почти никакви усилия. С е-байк всеки, който кара колело може да премине от 50 до 70 км, разчитайки на електрическа батерия.

Във Велико Търново е предвидено да бъдат позиционирани 10 електрически велосипеда, в Свищов и Горна Оряховица – по пет. Зарядни станции ще бъдат изградени и в Елена и Павликени.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов