Иранският град Исфахан ще си сътрудничи с Велико Търново

Мисия

14-09-2016, 16:57

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областният управител проведе среща с изпълнителния директор на ИРНА Мохамад Ходади

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев проведе среща с изпълнителния директор на информационната агенция на ислямска република Иран /ИРНА/ Мохамад Ходади. Той е беше придружаван от генералния директор на БТА Максим Минчев. По време на срещата проф. Пенчо Пенчев представи географските и икономически показатели на областта. 
От своя страна Мохамад Ходади разказа за възможностите, които предлага неговата страна за туризъм. "Двете страни трябва да работят в посока увеличаване на туристите, защото и в Иран и в България има места, които всеки трябва да види", каза гостът. Според него старата столица е прекрасно място, което би очаровало всеки турист от Иран. 
Изпълнителният директор на ИРНА Мохамад Ходади отправи предложение към областния управител, иранският град Исфахан да си сътрудничи с Велико Търново. Г-н  Ходади пое ангажимент в най-скоро време да инициира среща с  посланиците на България и Иран, за да обсъдят подробностите по организиране на сътрудничеството между двата града. Проф. Пенчев благодари за отправеното предложение и даде съгласие за иницииране на бъдещи разговори за реализиране на идеята. Генералният директор на БТА Максим Минчев, също приветства инициативата и изказа готовност да работи за нейното осъществяване.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)