Ганчо Карабаджаков се срещна с директора на Иранската информационна агенция Мохамад Ходади

Мисия

14-09-2016, 18:18

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обсъдиха възможностите за туризъм у нас и в Иран

Заместник-кметът на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков се срещна с изпълнителния директор на Иранската информационна агенция /ИРНА/ Мохамад Ходади, който гостува в България и Велико Търново. Обсъдени бяха възможностите за туризъм в България, Великотърновския регион и Иран, както и предпоставките за двустранни отношения в сферите на културата и икономиката.

В разговора участва и генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев, по чиято инициатива Мохамад Ходади посети старопрестолния град.

Мохамад Ходади, който е и един от най-известните журналисти в Иран, сподели положителните си впечатления от Велико Търново и богатото културно-историческо наследство на града и общината. Информационната агенция на Иран /ИРНА/, чийто изпълнителен директор е гостът, е сред най-популярните в световен мащаб и заема място в топ 10 на най-посещаваните електронни медии.

Мохамад Ходади демонстрира и артистични умения в областта на калиграфията, като ръчно изписа на хартия посланието „Когато си мислиш за Бог, сърцето ти е живо”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов