Горна Оряховица търси доброволци за предотвратяване на бедствия и аварии

Мисия

15-09-2016, 10:44

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Желаещите трябва да са навършили 18 години

Община Горна Оряховица обявява процедура за набиране на доброволци за създаденото доброволно формирование на територията на общината за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Доброволците трябва да отговарят на следните изисквания: да са навършили 18 години; да са завършили средно образование; да са клинично здрави, което се доказва с медицинско свидетелство; да са психически здрави, което се доказва със справка от психодиспансер; да не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано. С одобрения доброволец се сключва договор; осигурява се обучение и екипировка; застрахова срещу злополука; осигуровка за всички социални рискове.

Доброволецът не е длъжен да изпълнява задълженията си в случаите, когато той или членове на неговото домакинство са непосредствено засегнати от бедствия, като своевременно уведоми кмета на общината.

Възнагражденията на доброволците се определят съобразно извършените дейности, както следва: 100% от минималната часова работна заплата за страната – за обучение с продължителност до 10 дни, пропорционално на часовете на обучението; 200% от минималната часова работна заплата за страната – за изпълнение на спасителни задачи за защита при бедствия до 20 дни, пропорционално на отработените часове на участие в дейностите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)