С пъстри тържества и празнична програма търновските училища посрещнаха 6761 ученика

Мисия

15-09-2016, 13:41

Снимка:

velikotarnovo.utre,архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

720 първолака получиха подаръци от кмета инж. Даниел Панов

С пъстри тържества и богата празнична програма училищата в старата столица посрещнаха новата учебна година. На церемонията в ОУ „ Св. Патриарх Евтимий“ началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева пожела на всички деца    неспирни успехи и да се отнасят отговорно към новите предизвикателства и задължения. Председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, световният и олимпийски шампион по стрелба Весела Лечева,   управителят на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов бяха сред официалните гости. Търновското школо получи поздравителни адреси от Военното окръжие и от ръководството на Младежкия дом. 
144 първокласници прекрачиха прага на ОУ „Бачо Киро”. Акцент на празненствата бе откриването на новоизградената спортна площадка за деца от предучилищните групи. Директорът на учебното заведение Владимир Николов  благодари на всички свои колеги за  приноса им в строителството на новия терен. „Това е сигурно доказателство, че възрожденският дух на нашия патрон и на плеядата български даскали от Възраждането е жива“. Николов   изрази увереност, че учителите, с които ще работят    първокласниците в следващите няколко години, достойно пазят благородната традиция на стотици възрожденски даскали, работили за просветяването на националния ни дух. 
„Тази дата е особена в българския празничен календар. Ден, в който всеки от нас връща спомена за своето училище, учителите си, за времето, в което е пристъпил в чудния свят на знанието. Щастлива съм да посрещна този ден в едно от най-добрите училища във Велико Търново”, каза зам.-кметът на Общината Снежана Данева - Иванова, която бе сред официалните гости на церемонията. По случай откриването на учебната година в ОУ „Бачо Киро“ присъстваха още зам.-областният управител проф. Любомира Попова,    общинският съветник Деян Хаджийски и председателят на Постоянната комисия по образование към  местния парламент проф. Михаил Харалампиев. 
Зам.-областният управител проф. Любомира Попова и зам.-кметът на Общината Ганчо Карабаджаков откриха учебната година в СУ „Емилиян Станев”. 1300 ученици посрещна най-голямото в областта учебно заведение. Сред тях 145 първокласници. 
6761 ученици тръгват на училище днес в община Велико Търново. За пета поредна година близо 720 първолаци получиха подаръци от името на кмета Даниел Панов – цветната и образователна книжка „Пътешествията на първокласника”. 
Служители на сектор „Пътна полиция” раздадоха на учениците брошура с препоръки за безопасно движение по пътищата. 
„Лактима Балкан” зарадва децата от образователния център „Креативни мислители” с късофокусен проектор, който ще позволи да се провеждат интерактивни учебни занимания. Центърът се намира в ОУ „Димитър Благоев”. Той бе създаден преди година от сдружение „Азбукари”.  
  
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов