Във Велико Търново ще бъде представена схемата „Активно включване“

Животът

16-09-2016, 09:28

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крайният срок за кандидатстване е до 31 октомври

Във връзка с обявяването на схема „Активно включване“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Министерство на труда и социалната политика, в качеството си на Управляващ орган на програмата, организира в шест града в страната информационна кампания за представяне на Условията за кандидатстване.

Във Велико Търново информационният ден за представяне на процедурата „Активно включване“ по ОПРЧР ще се проведе на 19 септември (понеделник) от 09,30 ч. до 12,00 ч. в конферентната зала на Парк-хотел „Асеневци“ (ул. „Опълченска“ № 77). Целта на процедурата „Активно включване“ е разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства и повишаване на мотивацията им за независим и самостоятелен начин на живот, чрез насърчаване на възможностите за заетост и интеграция на пазара на труда.

Минималният размер на предоставяната безвъзмездна финансова помощ (БФП) на проект е 80 000 лв., а максималният - 391 166 лв. Крайният срок за кандидатстване е до 31 октомври 2016 г.

По процедурата могат да кандидатстват общини, в качеството им на доставчици на социални услуги. Допустими партньори са работодатели, посредници на пазара на труда, обучителни институции и организации, центрове за информация и професионално ориентиране и неправителствени организации.

Допустимите дейности включват предоставяне на посреднически услуги на пазара на труда, професионално информиране и консултиране, подобряване на достъпа до услуги за кариерно развитие, обучение за повишаване на професионалната квалификация или придобиване на нова, обучение за придобиване на ключови компетентности и осигуряване на заетост. Също така инициативи за информиране, мотивиране и насърчаване участието на пазара на труда, подобряване достъпа до здравеопазване, адаптиране и оборудване на работни места за лица с увреждания, обновяване и текущ ремонт на помещения, в които ще се предоставят услугите и др.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов