Вергов, Карамазов и Бахаров канят търновци на разговор за изкуството

Велико Търново Лайф

17-09-2016, 09:35

Снимка:

сатиричен театър Алеко Константинов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще видим обичаните актьори в постановката „Арт”

Спектакълът „Арт” от Ясмина Реза ще видят великотърновци и гости на града на 30 септември от 19 ч. на сцената на читалище „Надежда“. В главните роли са обичаните актьори Захари Бахаров, Юлиян Вергов и Виктор Карамазов. Постановка - Антон Угринов, сценография Никола Тороманов, музика Калин Николов.

Пак за трио, но на дългогодишни приятели, разказва „Арт“ на Ясмина Реза. Марк, Серж и Иван стигат до дълбоки откровения и прозрения, провокирани от модерното изкуство и от темпераментните си характери.

Обикновено съперничеството за хубави жени е поводът за напрежение в мъжките приятелства. Но не такъв е случаят с Марк, Серж и Иван. Най-неочаквано закупуването на модернистична картина провокира поредица от откровения между дългогодишните приятели. Дали все още ги забавляват едни и същи неща? Допълват ли се все така взаимно като трио? Умеят ли след толкова години да уважават избора на другия?
Търсейки баланса между откровение и лицемерие в името на дружбата, тройката приятели се забърква в комични обяснения.

“Аз, Владо, Юли и Захари – вероятно няма да направим най-добрата версия на “Арт” на земята, може би няма да бъде и най-модерната, но аз знам, че това представление ще се различава от всички останали представления на “Арт”, които се играят или са играни. И то ще се различава в едно. Само в едно, но струва ми се на мен, нещо много важно, много ценно. Тази вечер вие няма да гледате трима актьори на сцената, а трима приятели…” – провокира режисьорът Антон Угринов.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов