Даниел Костадинов, председател на УС на ОФК „Локомотив”: Рано ни отписват

Спорт

19-09-2016, 10:57

Снимка:

ФК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През този сезон бюджетът на клуба вероятно ще достигне 1 500 000 лв

Новакът „Локомотив”/ГО/  единственият тим в Първа лига, който все още не познава вкуса на победата. Разгромната загуба от „Ботев”/Пд/ закотви тима на последното място и  наля вода във „воденицата” на  критиците, които твърдят че „локомотивци” нямат място в компанията на елита. Създалото се напрежение  даде повод за разговор с председателя на УС на ОФК „Локомотив” и председател на Общинския съвет в Горна Оряховица-Даниел Костадинов.

 

-Г-н Костадинов, не надценихте ли възможностите си, приемайки предизвикателството да попълнете състава в новия формат на елитната ни футболна дивизия?

 

- Това беше шанс, който се откри пред нас и ние се възползвахме. Да, мен също не ме удовлетворява този старт в първенството, но е твърде рано да се разиграват драми и трагедии. Представителният ни отбор се сформира в този вид през последните три месеца. Нанасяме корекции и продължаваме със селекцията в движение. Курьор и Генков са класни попълнения, но ще е необходимо време да се интегрират в състава, да си възвърнат оптималната спортна форма. Няма какво да се заблуждаваме. Участието в Първа лига ни предостави възможност да привличем финансиране и да си осъвременим базата. До края на годината в стадиона ще бъдат инвестирани 1 300 000 лв. Това е най-крупната инвестиция в спортната инфраструктура на Горна Оряховица през последните 25 години. Паралелно рехабилитираме терена на стадиона в съседния град Долна Оряховица, който ще се превърне в една конкурентна помощна база. През следващата година предвиждаме да изградим два помощни терена до градския стадион в Горна Оряховица. Ще сбъднем мечтата на няколко поколения да гледат официални срещи на осветление. Та 25 годишните фенове на футбола в нашия град не са гледали мач на ел.осветление на този стадион. Няма какво да се лъжем, че никой нямаше да ни чака да си оправим базата и да ни включи в състава на елитната група. Смятам, че рискът е напълно оправдан и времето ще покаже, че сме направили далновиден ход.

 

-И все пак участието в Първа лига не е ли лукс за богатите?„Локомотив” е общински клуб.

 

-В момента се спекулира твърде много, че се трошат общински пари за участието ни в елита. Искам да внеса едно важно разяснение. През последните две години бюджетът на клуба в „Б” група беше между 500 и 600 000 лв. Тези средства се осигуряваха от общинска субсидия и като подкрепа от местния бизнес. През този сезон бюджетът ни вероятно ще достигне 1 500 000 лв. Близо милион лева ще бъдат привлечените средства от ТВ-права, рекламодатели и стратегически партньори, които са извън Горна Оряховица. Тези средства нямаше как да дойдат, ако продължавахме да живуркаме в „Б” група.

Вижте, не съм се вкопчил в председателския пост, напротив. Цялото ръковдство си ходи с оставката в джоба. Всички колеги са на обществени начала. Всеки един от тях е в разход на време, енергия, а голяма част и на лични средства. „Локомотив” е сериозен обществен ангажимент, но за нас той е кауза. Искам да видя завършен първия етап от реконструкцията на базата. Ако някой има алтернатива и управленски ресурс, да заповяда.Участието в елита ни осигури време място в прайм тайма на водещите национални телевизии. Името на „Локомотив” и Горна Оряховица се споменават с респект и уважение.Ние сме единственият извън областен град, който е представен в състава на Първа лига.

Но „Локомотив” изглежда най-сигурният изпадащ след досега изиграните срещи...

Не бързайте да ни отписвате. Първенството е дълго. „Локомотив” е във верния коловоз, може и да изоставаме от разписанието, но имаме възможност да компенсираме закъснението. Не бива да пренебрегваме факт, че все още не играем в Горна Оряховица. Тепърва съперниците ще усетят какво е да играеш в Горна Оряховица. Ще покажем на цяла България какъв футболен град е Горна Оряховица. „Локомотив” има потенциали ще покаже и друго лице.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов