РИК Велико Търново с първи организационни решения

Мисия

20-09-2016, 12:16

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инж. Даниел Панов свиква консултации за състава на секционните избирателни комисии

Районната избирателна комисия /РИК/ в ІV район Велико Търново заработи. Първите решения на 13-членния състав са организационни, съобщи председателят Десислава Йонкова. Както на предходните избори, офисът на комисията се помещава в стая 219-а в Областната администрация. Работното време е от 9,00 до 17,00 часа. Заседания в почивните дни ще се провеждат, ако има изтичащи срокове от хронограмата, уточни Йонкова. Заседанията на РИК ще се предават онлайн на специална платформа чрез Централната избирателна комисия, а дневният им ред ще се обявява ден по-рано, допълни председателят.
 Предстои до 1 октомври да бъдат насрочени консултациите за секционните избирателни комисии. Новото е, че броят на гласоподавателите в секционните комисии ще бъде обявен от ЦИК, а не от ГРАО, както досега.
„С голяма част от представителите на комисията сме работили заедно. Убеден съм, че съвместната ни дейност ще бъде успешна”, коментира областният управител проф. Пенчо Пенчев.

Кметът на Община Велико Търново инж.Даниел Панов свиква на 26-ти септември (понеделник) от 14.00 ч. в зала 302 на Община Велико Търново консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов