Полицейски операции в областта по повод Европейския ден без загинали на пътя

Крими

21-09-2016, 11:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В една от акциите се включи и шефката на РУО

Рано сутринта традиционно полицейско присъствие имаше в районите на учебните заведения. В акцията се включи и началника на Регионалното управление на образованието във В. Търново инж. Розалия Личева. След това в периода от 09,00 ч. до 11,00 ч. в централна градска част в областния град се проведе акция „Пешеходец”. Предвид дъждовното време нарушения на Закона за движение по пътищата от пешеходци и водачи, неосигуряващи предимство на пешеходци, не са констатирани. Активисти на Български червен кръст – В. Търново, съвместно със служители на Пътна полиция, раздаваха флаери с препоръки по пътна безопасност на водачите.

От 16,00 ч. в цялата област ще започне изпълнението на заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура” за спиране на тежкотоварни автомобили в последния работен и предпразничен ден.

Към 11,00 ч. на територията на област В. Търново няма регистрирани тежки пътни инциденти с пострадали и загинали. Не са установени и водачи на автомобили, седнали зад волана, след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Инициативата Европейски ден без загинали на пътя е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов