Министър Ненчев идва за юбилейното издание на Международния фестивал на военните духови оркестри

Мисия

21-09-2016, 15:22

Снимка:

Министерство на отбраната

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На откриването ще присъства и началникът на отбраната ген. Константин Попов

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще присъстват на откриването 10-тото юбилейно издание на Международния фестивал на военните духови оркестри, което ще се проведе днес от 17.00 ч. пред Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ в град Велико Търново.
Десетият международен фестивал на военните духови оркестри ще продължи до 23 септември. Фестивалът е част от съпътстващата програма за отбелязване Деня на независимостта на България във Велико Търново. Той се провежда по инициатива на Фондация „Международен фестивал на военните духови оркестри” с подкрепата на Националния военен университет „Васил Левски” и община Велико Търново.
Представители от Гърция, Македония и България се включват във фестивала тази година. Концерт-спектакълът на участниците ще започне от 12.30 ч. на 22 септември, когато участниците ще се включат в празничното шествие, посветено на Деня на независимостта – 22 септември. Заключителният спектакъл с всички военни духови оркестри ще се проведе на 23 септември пред крепостта „Царевец“.
Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват на 22 септември и в честванията по повод 108 години от обявяване независимостта на България във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов