Цветан Цветанов: Поклон пред всички, които работиха за истинската независимост / снимки/

Мисия

22-09-2016, 13:23

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на ПГ на ГЕРБ призова днес да спре политическото говорене

Поклон пред всички които работиха за истинската независимост. Искам да поздравя всички, които днес отдават необходимата почит и уважение към празника на Независимостта, каза пред паметника „Майка България” народният представител от ГЕРБ Цветан Цветанов. „За десета поредна година участвам в шествието и виждам   изключителна, истинска празнична атмосфера. Нека всички да си припомним историята и да се придържаме към мъдрите съвети, които са давани до настоящия момент”.
Цветанов подчерта, че днес Велико Търново може да се гордее с двоен празник, защото освен националния празник на Независимостта - Трапезица ще бъде открита след реставрацията,  направена с помощта на езербайджанското правителство. „Това е силата на една силна и независима държава, каквато е България, която е част от силна и обединена Европа. И когато имаме добри двустранни отношения  с държави извън Европейския съюз можем да даваме като модел как  всички заедно, възползвайки се от солидарността на други държави, да съхраним историята си и да можем да я представяме пред чужденците, които идват в България и на всички гости, които днес са във Велико Търново”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.
Според Цветан Цветанов днес не е ден за политическо говорене. „Повече от всякога трябва да бъдем сред хората, да бъдем всички заедно, да почетем паметта и разбира се да се поклоним пред Паметника на Майка България. Бих препоръчал на колегите си политици да не правим политически изказвания, а да говорим само за това, което са завещали нашите деди”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов