Димитър Главчев : Предците ни са благословили пътя към Европа. Той не може да ни подведе!

Мисия

22-09-2016, 20:17

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С тържествена проверка завърши честването на Независимостта във Велико Търново

„България ще остане твърда, ако отстоява собствения си национален интерес, но в условия на отвореност към външния свят. Бъдещето на България и българския национален интерес могат да бъдат отстоявани  само в рамките на европейското семейство. Мисля, че днес ние правим именно това. Пътят на България е път към самостоятелност, но и път към  солидарност, път към патриотизъм, но и към обединена Европа. Нека вървим по този път с достойнство. Щом предците ни са го благословили, той не може да ни подведе.” – това каза в словото си заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев по време на тържествената проверка на площад „Цар Асен ІІ” във Велико Търново тази вечер, която е заключителна част на честванията на 108-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Преди него кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов, който е домакин на честванията, припомни за историческия акт, извършен от българските държавници преди 108 години и подчерта, че Старата столица винаги е имала ключово значение за историята на страната ни.

Стотици търновци и гости на града се стекоха пред историческия хълм Царевец тази вечер, за да уважат края на националния празник. На официалната трибуна до инж. Даниел Панов бяха заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, министрите на туризма и на отбраната Николина Ангелкова и Николай Ненков, , президентът Георги Първанов, депутатът Евгени Стоев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и др. Тържествената проверка завърши с пищна заря и със спектакъла „Царевград Търнов – звук и светлина”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов