Цветан Цветанов прекара няколко дни във Великотърновско

Няколко дни прекара във Великотърновския регион председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Както вече информирахме, в събота привечер, той и съпругата му кумуваха в Арбанаси при църковната венчавка на приятелско семейство. 

Цветанов обаче пристигна във Велико Търново още сутринта на 22 септември, за да се включи в националното честване за Деня на Независимостта. И тази година той спази обичая си да е в църквата „Св. 40 Мъченици“ за самото начало на празничната Света Литургия в 7.30. Заедно с кмета Даниел Панов, народните представители Евгени Стоев и Клавдия Ганчева, областният управител проф. Пенчев и общински съветници от групата на ГЕРБ, бяха първите политици, поздравили Великотърновския Митрополит Григорий, който лично служи на големия празник.

Многобройни срещи с жители и гости на В. Търново проведе същия ден председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се включи в празничното шествие, участва също в церемониите по откриването на социализираната крепост Трапезица и удостояването на първата дама на Азърбейджан с титлата Почетен гражданин на В. Търново, за които в старата столица пристигна и премиерът Бойко Борисов. Вечерта Цветанов присъства на тържествената заря-проверка, която се проведе на площад „Цар Асен I“

На 23 септември председателят на ПГ на ГЕРБ, заедно със съпругата си Десислава, разгледа занаятчийските дюкянчета на Самоводската чаршия, разговаряйки с майсторите. След това семейство Цветанови дълго се разхождаха на хълма Царевец. Вечерта Цветан Цветанов бе официален гост при откриването на празника „Свищовски лозници“ в дунавския град. Заедно с кмета Генчо Генчев и председателя на ОбС д-р Кристиян Кирилов, с депутата Евгени Стоев и областния управител проф. Пенчев, той разгледа експонираните копия на накити от Свищовското златно съкровище, изработени благодарение на местната власт, по програма „Местни инициативи 2016г.” Повече от час преди началото на официалната програма за откриването на празника на града, Цветан Цветанов разговаря с жители и гости на Свищов, а на централния площад „Алеко“ дълго позира за снимки с десетки.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов