6 златни и 7 бронзови медала за каратеките от клуб „Алеко” в Австрия

Спорт

26-09-2016, 12:13

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 780 състезатели от 19 държави мериха сили на Европейското първенство

Огромен успех завоюваха българските лъвове от 18-тото издание на Европейското първенство по карате стил Годжу. Рекордният брой състезатели, над 780 каратеки от 19 държави, направи първенството в Щайр, Австрия, най-успешното и масово състезание организирано от Европейската Годжу Карате Федерация.

С 9 златни, 1 сребърен и 12 бронзови медала се завърнаха 27-те състезатели и поддържащата делегация на България. Това постижение постави отбора на 5-то място по медали, задминавайки държави като Германия, Италия и Испания. Свищовският клуб „Алеко” допринесе за 6 от златните и 7 от бронзовите отличия за България.

Медалистите от Годжу Карате Клуб “Алеко’, които успяха да се преборят с голямата конкуренция в отделните категории, са както следва:

При децата Кристина Цветанова се завърна със златен медал на Кумите индивидуално, кат. до 45 кг и Бронзов медал на Ката индивидуално. Мая Александрова завоюва златен медал на Кумите индивидуално, кат. до 40 кг и бронзов медал на Ката индивидуално. Ева Миланова спечели бронзов медал на Кумите индивидуално, кат. над 40 кг. В дисциплината Отборно Ката в състав Кристина, Мая и Ева, момичетата от „Алеко” отново показаха класа и успяха да стигнат върха в категорията и да донесат златните медали в Свищов. Захари Николов завоюва Бронзов медал в категорията Кумите индивидуално над 40 кг.

При кадетите Аспарух Мидов се завърна с убедителен златен медал на Кумите индивидуално, кат. над 70 кг. Мартин Златев, с отлична игра в репешажа и борбата за трето място в категория до 57 кг, завоюва бронзов медал.

При мъжете, Стефан Петков, надви конкуренцията в дисциплината Кумите индивидуално до 75 кг и стана европейски шампион.

Отборът на България в дисциплината „Отборно Кумите мъже” в състав: Стефан Петков (Алеко), Николай Лазаров (Алеко), Тихомир Тодоров (Алеко), Марин Маринов (Алеко), Янко Соколо (Самурай) и Денислав Петров (Самурай), с надмощие победи отборът на домакините от Австрия и спечели бронзовите отличия в дисциплината.

Още един златен и бронзов медал бяха завоювани от свищовския Карате клуб. В дисциплините Кумите Master и Ката Master, сенсей Марин Маринов демонстрира боен дух, силна воля и даде страхотен пример за своите ученици. Въпреки травми, старши треньорът на „Алеко” спечели бронзов медал на Ката и завоюва златния медал в дисциплината Кумите Master.

Поздравления на всички каратеки от Годжу Карате Клуб “АЛЕКО”, че отново дадоха всичко от себе си и въпреки трудностите пред тях, показаха сила на духа и представиха достойно България на това Европейско по Карате.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)