Осъдиха трима, шофирали след употреба на алкохол

Крими

26-09-2016, 14:54

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Присъдите са след постигнати споразумения с прокуратурата

Трима мъже, шофирали след употреба на алкохол са осъдени след постигнати споразумения по бързи производства на Районна прокуратура – Велико Търново.

На три месеца лишаване от свобода при строг режим и лишаване от право да управлява МПС е осъден 48-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол. След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с  Районна прокуратура – Велико Търново Васил Г. се призна за виновен и е осъден за това, че на 03.09.2016 г.  в  с. Русаля, общ. Велико Търново, управлявал лек автомобил  „ Алфа Ромео 145” с концентрация на алкохол в кръвта 1,99 на хиляда, установено по надлежният ред чрез дрегер.

След постигнато споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново 22-годишен мъж се призна за виновен и е осъден за това, че на 10.09.2016 г. в гр. Велико Търново,  управлявал лек автомобил „Форд Фиеста“, с концентрация на алкохол в кръвта 1,78 на хиляда, установено по надлежния ред чрез химическо изследване на кръвна проба. Деянието е извършено виновно при форма на вина пряк умисъл. На Александър Д. е наложено наказание в размер на три месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години,  глоба в размер на 190 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

На същото наказание, след одобрено от съда споразумение, Колю М. /47/ е осъден за това, че на 15.08.2016 г., в село Ресен управлявал лек автомобил „Фиат Типо”, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,78 на хиляда, установено с дрегер. Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди спрямо обвиняемите  и не подлежат на обжалване.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов