Откриха Център за психологическо консултиране и психотерапия „Логос”

Животът

26-09-2016, 16:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На откриването присъства и зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов

Време е професията психолог да бъде регламентирана законодателно. България е една от малкото страни, където няма стандарт за психологическа подкрепа и установени механизми за предлагането й. Това каза заместник-председателят на парламента Иван Иванов при откриването на Център за психологическо консултиране и психотерапия „Логос” в Диагностично-консултативен център І във Велико Търново. Той сподели, че е важна психологията на боледуването. Затова тя трябва да стане част от обучението на лекарите и сестрите, а центърът във Велико Търново да работи и за разпознаването й при своите клиенти. Депутатът Иван Иванов е психолог по професия и преподавател в Нов български университет. Той поздрави колегите си и ръководството на бившата поликлиника за създаването на тази полезна структура и пожела на екипа на център „Логос” възпитаването на култура за психологическа грижа у лекари и пациенти да е част от дейността му. 
    Необходимостта от предоставяне на квалифицирана психологическа помощ е основният мотив за откриване на звеното за консултиране и психотерапия към ДКЦ І във Велико Търново, сподели неговият създател и ръководител Адриан Аврамов. В екипа на центъра е и младият психолог Пламен Чергаров. Специалистите обясниха, че ще извършват организационно консултиране при вътрешнофирмени конфликти, подбор на персонал, повишаване мотивацията на служители. Ще се занимават с индивидуално консултиране и психотерапия, семейно консултиране и фамилна терапия на двойки. Само с позволението на родителите психолозите ще работят при нужда и с подрастващи до 18 години при тревожност, проява на агресивно поведение, преживяване на травми и др.   
    Центърът за психологическо консултиране и психотерапия „Логос” ще организира семинари, обучителни групи и тренинги, ще прави психодиагностика, групово консултиране и психотерапия. Той е създаден с евросредства, за да разшири обхвата от услуги, които предлага ДКЦ І във Велико Търново. Звеното ще работи и с ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”, обясни управителят д-р Красимир Попов. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов