Провеждат петото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица

Спорт

27-09-2016, 08:36

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стартът е на 1 октомври в парк „Градска градина”

Много спорт и забавления отново ще предложи на горнооряховчани петото издание на ФАМИЛАТЛОН. Семейният спортен празник ще се проведе на 1 октомври (събота). Стартът ще бъде даден в 10.30 ч. в парк „Градска градина”. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Исторически музей и sportuvam.info.

ФАМИЛАТЛОН е празник на семейството и спорта. Форматът се основава на три основни принципа:движение, семейство, екологичен начин на живот.

Осем ателиета ще бъдат разположени в парк „Градската градина”. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Раздаването на картите ще се извършва на входа на парк „Градска градина”. В ателие „Приятели” участниците ще могат да се запознаят с правилата за безопасен интернет, а в ателие „Ретро фото” да запечатат момента с уникални ретро фотографии. Старите батерии и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване могат да бъдат предадени в ателие „Бъди екологичен”. Деца и родители могат да рисуват и оцветяват в ателие „Рибка” и да си направят красиво бижу от мъниста и цветни топчета в ателие „Направи си сам”. В ателие „Открий свободата на движението” участниците могат да покарат тротинетки и ролери или да се повозят на въжен тролей. В следващото ателие деца и родители ще имат възможността да се изкачват по изкуствена катерачна стена или да поиграят на волейбол. В ателие „Боди арт” участниците могат да направят забавна рисунка на лицата си с безвредни бои.

Организаторите на ФАМИЛАТЛОН и тази година обещават много приятни изненади. Тегленето на наградите ще започне в 11.00 ч. и ще се извършва на всеки 30 минути. В тегленето могат да се включат участниците във форума, събрали печати от всички ателиета. По време на спортно-семейния празник на открита сцена ще има много музикални изпълнения.

Спомоществователи на спортния празник са още Асоциация Родители, Училища Европа, „Захарни заводи” АД, Спортни магазини ARR, „Трансинс” и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов