Продават "Интерхотел Велико Търново" за 17,7 млн. лв.

Велико Търново Лайф

28-09-2016, 08:57

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целият поземлен имот е с площ от 14 056 квадратни метра

"Интерхотел Велико Търново" е обявен за продан за 17,7 милиона лева, показва регистъра за публични продажби към Камарата на частните съдебни изпълнители. За най-големият хотел в старата столица се приемат оферти до 20 октомври, до тази дата могат да се правят и огледи от заинтересованите лица, а публичната продажба е насрочена ден по-късно. Изискването към всеки кандидат-купувач е да внесе 10% авансова сума от началната цена.

От обявлението за процедурата става ясно, че причина за търга е удовлетворяване на вземането на основния кредитор – фалиралата Корпоративна търговска банка /КТБ/. В нейна полза фирмата собственик на големия четиризвезден хотел е учредила договорна ипотека на стойност от 10 милиона евро. Наложени са възбрани както в полза на взискателя, така и на други кредитори.

Целият поземлен имот е с площ от 14 056 квадратни метра, като над 5600 кв. метра е застроената площ. Хотелът е седеметажен и разполага с ресторант, няколко представителни и конферентни зали, бар, сладкарница, спортен център, фризьорски салон, перално помещение и други сервизни помещения.

Хотелът е един от най-популярните във Велико Търново. Разположен е срещу Паметника на Асеневци и има красива панорама към старата част на града. В непосредствена близост се намира и прочутият Стамболов мост. В стаите на комплекса могат да бъдат настанени над 400 души. Обектът е предпочитано място за конферентен туризъм заради големия капацитет на легловата база, ресторанта и конгресните зали.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов