327 свободни места предложиха работодатели на трудова борса

Мисия

28-09-2016, 13:08

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Намалява безработицата в Област Велико Търново

Заместник - областният управител Камен Алексиев присъства на откриването на традиционната трудова борса, организирана от Бюро по труда във Велико Търново. При огромен интерес в 10,00 часа работодателите посрещнаха с повече от 300 свободни позиции желаещите да търсят работа в сградата на гранд хотел "Велико Търново". 
"Последните години се забелязва намаляване на процента на безработица, както във Велико Търново, така и в цяла България. Това е една чудесна инициатива, чрез която работниците и работодателите могат да намерят общ език. От собствен опит знам, че има три варианта за работа. Можеш да си намериш работа, която е добре заплатена, но да не отговаря на способностите и желанията ти. Можеш да работиш работа, която ти носи вътрешно удовлетворение, но да бъде за минимално или по-ниско заплащане. Надявам се днес тук вие заедно с работниците да намерите златното сечение, да им предложите условия за тяхното развитие и едно справедливо заплащане ", каза заместник - областният управител.
Фирмите-участници, които предлагат свободни работни места, са от различни икономически отрасли, хранително-вкусова промишленост, дървообработване, шивашки предприятия, хотелиерски бизнес. 
"36 работодатели от Велико Търново и региона са обявили общо 327 свободни работни места", съобщи директорът на Дирекция „Бюро по труда” Обрешко Нечев. 
Гости на откриването на трудовата борса бяха Олег Божанов, гл. секретар на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, общинският съветник Атанас Парушев и представители на НВУ „Васил Левски”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)